חומרים:
טופו אורגני (מומלץ של קדיתא או של ליב)
רוטב סויה (דל נתרן)
סילאן אורגני (ללא תוספת סוכר)
שום
קמח חומוס אורגני
טחינא גולמית משומשום מלא מונבט אורגני
מים
פירורי לחם מקמח כוסמין מלא אורגני
שומשום בהיר אורגני
שומשום שחור אורגני
שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה
מלח הימאליה דק (ורוד)
3 קערות זכוכית שטוחות
מחבט
כיצד מכינים?
מרינדה:
לוקחים קערת זכוכית שטוחה ושמים בתוכה (בהתאם לכמות הטופו שרוצים להשרות בתוכה)
רוטב סויה ומעט סילאן ושן שום כתושה
טועמים ומתקנים לפי הטעם:
אם מלוח מדי שמים עוד סילאן אם מתוק מדי מוסיפים עוד רוטב סויה.
טופו:
חותכים את הטופו לרצועות דקות של כחצי ס"מ
שוטפים תחת מים זורמים, סוחטים בקלות ומייבשים.
מניחים את הטופו בתוך המרינדה והופכים מדי פעם
הכי טוב לתת לטופו לשבת במרינדה בין חצי שעה לשעה
אבל גם 10 דקות יעשו את העבודה.
דבק:
בקערה השנייה שמים ככף של קמח חומוס וכחצי כפית טחינה גולמית,
מעט מים ומערבבים – מתקנים לפי הצורך כך שלא יהיה סמיך או דליל מדי.
פירורי הלחם:
בקערה השלישית שמים את פירורי הלחם עם מעט מלח,
טוחנים במטחנת קפה כחצי כפית שומשום בהיר וכחצי כפית שומשום שחור,
ומוסיפים לפרורי הלחם ומערבבים.
טיגון:
שמים מחבט על האש עם מעט שמן קוקוס,
לוקחים רצועת טופו טובלים אותה מכל צדדיה בדבק,
ואז בפירורי הלחם מכל הצדדים,
מניחים במחבט עד שישחים והופכים לצד השני ומחכים שישחים גם,
ומוציאים לצלחת שיש עליה נייר מגבת.
בתיאבון 🙂