הנטייה הרווחת היא לבחור את המזונות שלנו לפי הערכים התזונתיים שבהם, אולם המזון שאנו אוכלים הוא לא רק רכיבים תזונתיים, אלא בראש ובראשונה אנרגיה שיש לה רטט, תדר ואיכות. כשאנו אוכלים הגוף שלנו למעשה דולה מהמזון את האנרגיה שגלומה בו ומוציא החוצה את האלמנט הפיזי בו אין לו צורך יותר. מהאנרגיה שהגוף דולה מהמזון, הוא יוצר את חומרי הגלם השונים בהם הוא משתמש בתפקודיו השונים.
הסברה הרווחת היא שצריך לאכול הרבה כדי לספק את כל הערכים התזונתיים להם הגוף זקוק, אולם בכך אנו מדכאים את היכולת המדהימה שיש לגוף לפתח ממעט מזון את רוב החומרים להם הוא זקוק. בכדי שהגוף באמת יוכל להפיק ממעט הרבה, מאוד חשובה איכות ורמת אנרגיית החיים של המזון שאנו אוכלים. האיכות והרמה של אנרגיית החיים שבמזון נקבעת גם מאיכות גידול המזון ורמת עיבודו, אלו ידיים הוא עבר בדרך עד שהגיע לשולחננו, ואלו מחשבות וכוונות עמדו בבסיס גידולו והכנתו. ככל שאיכות האנרגיה שנמצאת במזון שאנו אוכלים יותר גבוהה, כך הגוף שלנו יכול להפיק ממנו יותר כוחות ויותר אבני בנייה הדרושים לתפקודו השוטף ולהפנות כוחות לריפוי החלקים החולים שבו.
איכות של האנרגיה באה לידי ביטוי ברמת הצפיפות והדחיסות האנרגטית של המזון, וברמת האור והחיים שגלומים בו. ככל שבמזון יש יותר אנרגיית חיים, כך הוא יהיה פחות צפוף אנרגיית ולרוב לאחר אכילתו תהיה תחושה של קלות, מצב רוח טוב ומרומם ומחשבות אופטימיות. ככל שבמזון יש אנרגיית חיים ירודה, כך הוא יהיה יותר צפוף אנרגטית ולאחר אכילתו לרוב תהיה תחושה של כבדות ועמימות, חוסר סבלנות ועצבנות, ומחשבות יותר פסימיות. מכאן שמוצרים מהחי, שהם בעצם נטולי חיים, נמצאים בראש טבלת המזונות הצפופים מבחינה אנרגתית. מוצרי הבשר והעוף הם הכי צפופים, אחריהם באים מוצרי החלב, אחר כך הביצים, הדגים ופירות הים, בתחתית הטבלה יהיו המזונות מהצומח. מזונות ממקור צמחי הם הכי פחות צפופים מבחינה אנרגטית ורמת אנרגיית החיים שעוברת דרכם תלויה בתנאי הגידול והדרך שהם עברו עד שהם הגיעו לשולחננו. כמובן שככל שהמזון טרי יותר ועבר פחות תהליכי עיבוד וריסוס, כך אנרגיית החיים שבו תהיה גבוהה יותר, כמו לדוגמא פירות וירקות אורגניים ועלים שזה עתה נקטפו מהשדה.
מזונות מהחי צפופים אנרגטית לא רק בגלל שהם חסרים או דלים באנרגיית חיים. כשאנו אוכלים חיות, או את מוצריהן, אנו בעצם אוכלים גם את התחושות שהם ספגו לתוכן מחוויות שחוו במהלך חייהן ובזמן מותן. חיה שגדלה בתנאי מחייה צפופים ודחוסים וסיימה את חייה בפחד, בהלה וכאב, ספגה תחושות קשות אלו בתוך הרקמות של הגוף הפיזי שלה. כך שבנוסף להורמונים, לתרופות ולאנטיביוטיקה שהיא מקבלת כדי להגדיל את רמת התפוקה שלה, מתווספים גם התחושות הקשות שהיא חוותה במהלך חייה ובמותה. כשאנו אוכלים את החיה ו/או את תוצריה, אנו מטמיעים את החוויות הקשות האלו במערכת שלנו והן בעצם מהוות חלק מאבני הבניין של הגוף שלנו. אפשר אף לומר שהחוויות הקשות האלו 'מתעוררות' בתוכנו ובאות לידי ביטוי במחשבות שלנו, בדרך ההתנהלות שלנו ובצורת ההסתכלות שלנו על העולם.
כיצד מגיב הגוף שלנו למזונות דחוסים וצפופים מבחינה אנרגטית?
גוף האדם, שהמהות הפנימית שלו דוחפת אותו להעלות את רמת האור ואנרגיית החיים שעוברת דרכו, מנסה לדחות מתוכו החוצה את האנרגיה הצפופה של החיה. דחייה זו יכולה להתבטא בכאבי ראש ובמיגרנות, בהצטברות של ליחה בראות ובסינוסים, בדלקות עיניים, בפריחות ובפצעים על העור, ביציאות קשות ובעצירויות ואפילו בהתנהגות קשה ואלימה, חוסר שקט ובבעיות של קשב וריכוז. תופעות אלו נראות לרוב אצל תינוקות ופעוטות רגישים, שבמהות שלהם נמשכים יותר למזונות מלאי אנרגיית חיים. תאים ואיברים שהגוף לא מצליח להוציא מתוכם את האנרגיה הצפופה של החיה, עשויים לפתח מחלות ופתולוגיות שונות, ממקום של ויתור וכניעה של הגוף לצפיפות היתר שבתוכו, וגם כדרך להפעיל אזעקה פנימית הקוראת לשינוי מודעות, לשינוי סדרי עדיפות והרגלי אכילה.
אנשים הרגילים לאכול מוצרים מהחי והעוברים לתזונה מהצומח, עשויים לחוות תקופת מעבר של התנקות וגמילה מההתמכרות של הגוף למזונות צפופים וכבדים יותר. ככל שמקפידים לאכול יותר מזונות מן הצומח ובעיקר עלים ירוקים, הגוף מתחיל להתמלא בכוחות חיים והוא מקבל כוח לנקות את עצמו מהאנרגיה הצפופה של החיה שהייתה בתוכו. תהליך ההתנקות יכול להתבטא בצורה פיזית כמו כאבי בטן, כאבי ראש, פריחות, פצעים ואפילו בהתנהגות יותר עצבנית וחסרת סבלנות. לעתים הסימפטומים שהיו עוד קודם, עשויים להתעצם כחלק מתהליך ההשתחררות שלהם מהגוף. לדוגמא, אם למישהי יש נטייה לסבול ממיגרנות שבאות על רקע של תזונה, סביר שהמיגרנות יתחזקו בתכיפות ובעוצמה שלהן בתקופת הניקוי לפני שהן יתרפאו.
במידה ואתם חושבים לעבור מתזונה בשרית וצמחונית לתזונה טבעונית, או במידה ואתם כבר בעיצומו של התהליך וחווים חלק מתופעות אלו, חשוב לנשום לידן ולאפשר להם להתקיים מבלי להשתיק אותן ומבלי לפחד מהפחד, ולהבין שזה חלק מתהליך הניקוי שאתם עוברים. לזכור שהניקוי הוא לא רק פיזי, אלא גם רגשי ונפשי ולהתמיד בתהליך ולהיות שמחים בו וסבלניים. התחושה המדהימה של הבריאות, הקלות והשמחה, ותחושת הבהירות והצלילות במחשבה, בגוף ובנשמה שבאה אחרי ההתנקות, תהפוך את כל התהליך לשלם ולמשתלם ביותר. מומלץ גם להיעזר באיש מקצוע שילווה אתכם בתהליך ויאבחן שמקור התופעות הללו אכן נובע מתהליך ההתנקות. חשוב לעבור את השינוי באופן אחראי והדרגתי, כך שתוכלו לעבור את התקופה הזו באופן חלק וקל יותר, ממקום של הקשבה, ובהליכה עם הגוף ולא במאבק נגדו. כמו כן חשוב לעזור לגוף להשתחרר בהדרגתיות מהחשקים שעולים מתוכו, ההרגלים ומהדפוסים שהתקבעו בו במהלך השנים, לדבר אליו ברכות, להתאזר בסובלנות והרבה אורך רוח ונשימה. זכרו הרגלי אכילה הם ביטוי של הוויה פנימית. מכאן שתהליך של השתנות פנימית יביא איתו באופן טבעי גם הרגלי אכילה חדשים.
יול זיגלבאום, מפתחת שיטת "תדר החיים", מומחית בתהליכי ריפוי והשתנות, מלווה ותומכת שנים רבות באנשים העוברים מתזונה
בשרית וצמחונית לטבעונות.
יול מלאכת ריפוי, תהליכי ריפוי הכוונה ואימון רב מימדי, דרך מפגשים אישיים, סדנאות. כמו כן ניתן להשיג דאודורנט טבעי וקרמים טבעיים בהתאמה אישית.
אשמח לענות על כל שאלה בטלפון: 0546324422 ובמייל: Yol@Yolway.co.il