צרו קשר: yol@yolway.co.il

יול זיגלבאום 054-632-4422

יול
  • ראשי
  • אודות
  • מפגשים אישיים
  • סדנאות
  • מאמרים
  • וידאו
  • מתכונים
  • צור קשר
  • ראשי
  • אודות
  • מפגשים אישיים
  • סדנאות
  • מאמרים
  • וידאו
  • מתכונים
  • צור קשר
מאיפה אתם קונים את המזון האורגני שלכם?
ראשי » כללי » מאמרים » מאיפה אתם קונים את המזון האורגני שלכם?
יול
  • ראשי
  • אודות
  • מפגשים אישיים
  • סדנאות
  • מאמרים
  • וידאו
  • מתכונים
  • צור קשר
  • ראשי
  • אודות
  • מפגשים אישיים
  • סדנאות
  • מאמרים
  • וידאו
  • מתכונים
  • צור קשר
1 ביוני 2017 2 תגובות יול
הצוות של האורגני ממיין את התוצרת שמגיעה מהמגדלים, ושם אותם בארגזים. תוצרת שנראית יפה ממש כמו במדפים בסופר, אך גם איכותית מבפנים ועשירה בערכים תזונתיים ובאנרגיית חיים.

סוף סוף הצליח לי! אחרי ניסיונות רבים וכושלים לחבר בין מתאמנים למגדלים של מזון אורגני סוף סוף מצאתי את החיבור המושלם. כמעט כל יום אני מקבלת הודעה מאושרת ושמחה על הגעתו של ארגז שופע של פירות, ירקות ועלים ירוקים איכותיים, יפים וטעימים להפליא שפשוט עושים חשק לאכול. מה שהופך את המזון האורגני לנגיש וקל השגה.

 

 

למה חשוב לאכול תוצרת טרייה וללא ריסוסים?

אנחנו נמצאים באחת המדינות שהכי מרססות את האדמה ואת המזון שגדל עליה. הרעלים האלו נכנסים אלינו לגוף דרך המזון שאנחנו אוכלים, המים שאנחנו שותים והאוויר שאנחנו נושמים. רעלים אלו מכבידים על תפקוד האיברים, משפיעים על צורת החשיבה והתפקוד שלנו וגורמים לפתולוגיות רבות.

בנוסף לחשיבות של צריכת תוצרת נקייה מרעלים, חשוב גם לצרוך תוצרת טרייה ככל האפשר, זאת מכיוון שמרגע קטיפתו של הפרי או הירק, הוא מתחיל לאבד את הערכים התזונתיים שלו ורמת אנרגיית החיים שבו הולכת ודועכת, לכן חשוב ביותר לצרוך את המזון הכי קרוב לרגע הקטיף שלו. בשווקים, רוב התוצרת מגיעה אחרי שהות ארוכה במקררים מה שהופך אותה לדלה בערכים תזונתיים ובאנרגיית חיים.

פטרוזיליה שזה עתה הגיעה מהשדה ועוד רגע יוצאת לבית הלקוח. תראו כמה שהיא יפה וטרייה.

 

למה כל כך קשה לחבר בין הלקוח העירוני לתוצרת האורגנית?

הפירות והירקות של האורגני יפים מבפנים כמו שהם יפים מבחוץ. זה הסופר שהייתי רוצה לעשות בו את הקניות השבועיות שלי.

הלקוח העירוני רגיל לבחור בעצמו את הירקות והפירות שהוא קונה ורגיל לתוצרת של מדפי הסופר, שנראית יפה וללא פגמים. אך התוצרת הזו היא יפה כמו צעצוע פלסטיק ולא יותר. היא ספוגה ברעלים מריסוסים, דלה מאוד בערכים תזונתיים ובעלת אנרגיית חיים נמוכה. גם אלו האורגניים שיושבים על מדפי הסופר הוחזקו הרבה מאוד זמן במקררים ועד שהם מגיעים הביתה זה כבר לא זה, הם פשוט עוברים יותר מדי ידיים בדרך עד שהם מגיעים לבית הלקוח. בנוסף התוצרת האורגנית מאוד עדינה, רגישה ומבוקשת על ידי בעלי חיים שונים. לרוב האנשים שרגילים לתוצרת “היפה” שבשווקים עוד קשה הרעיון שהאוכל שלכם נבדק קודם על ידי שומרי ראש חמודים ושזה בעצם סימן לכך שהאוכל לא רעיל ושאפשר לאכול ממנו.

 

למה כל כך חשוב לי שהחיבור בין הלקוחות והמגדלים האורגניים יצליח?

דוד נותן לי להרגיש את איכות הקומפוסט שהם מגדלים מהתוצרת שלא צלחה את המסע. הוא אוסף אותו מהאדמה באהבה אבהית, כמו היה ערמה של זהב.

חלק נכבד משנות חיי חשבתי שאני לא אוהבת פירות וירקות. הייתי עושה טובה ואוכלת פרי אחד ביום ושמה עלה ירוק אחד וקטן בסנדוויץ. עד לרגע שבו אכלתי סלט טרי שהרגע נקטף מגינת הירק האורגנית של יוטקה בהרדוף. נדהמתי מכמות הריר שמילא את פי ומההתלהבות שהתעוררה בגופי לנוכח הירקות העסיסיים ומלאי החיים שהונחו בצלחת שממולי. מעולם לא הגבתי כך לירקות לפני כן. באותו רגע הבנתי שזה לא שלא אהבתי פירות וירקות, אלא שלא אהבתי את מה שנמכר בסופרים ובבתי הטבע שבאזור מגורי. מאותו יום התחלתי לחפש פירות וירקות באותה האיכות כמו של אלו שאכלתי בהרדוף. לאחר ניסיונות רבים מול מגדלים שונים מצאתי סוף סוף את מה שחיפשתי. מצאתי את התוצרת המופלאה והמענגת של בוסתן עזוז (סיקור של ביקור שערכתי בבוסתן של משפחת ארזוני בעזוז תמצאו כאן) ואת החיבור המושלם עם ה”האורגני“.

מניסיון אישי שלי ומניסיון בעבודה שלי עם מתאמנים כבר יותר מ- 17 שנה, ברורה לי מאוד החשיבות של המזון החי והאיכותי בתהליכי ריפוי של האדם והסובב אותו. זה מדהים לראות כיצד נושאים שאנחנו עובדים עליהם בקליניקה תופסים תאוצה ומשתנים ביתר קלות ככל שהאדם מאמץ אורח חיים בריא, שמבוסס על מזון חי מן הצומח ומלא אנרגיית חיים. אם זה כאבים פיזיים ועד כאבים רגשיים, צורת הסתכלות והתנהלות בחיים, וגם אירועים ומפגשים עם אנשים שהם יוצרים ומזמינים לחיים שלהם משתדרגים.

האוכל שאנחנו אוכלים מרכיב את התאים שמהם הגוף שלנו בנוי, וכן גם את המוח שלנו. אם אנחנו אוכלים מזון רעיל, הוא ירעיל את החיים שלנו וישפיע על התפקוד שלנו בכל הרמות: גם הפיזי והתפקודי, גם הרגשי וההתנהגותי וגם התודעתי מחשבתי. ואם נאכל מזון חי שנשען ברובו על פירות, עלים ירוקים וירקות איכותיים אורגניים ומגידול בר קיימא, כך התפקוד בכל המישורים שציינתי ישתפר פלאים. מתאמנים שהחלו להרבות באכילה של פירות, עלים ירוקים וירקות אורגניים מלאים באנרגיית חיים נרפאו ממחלות קשות, כמו דלקות פרקים חמורות, סכרת, לחץ דם גבוה, התמכרויות קשות לרטאלין, בעיות קשב וריכוז, מעי רגיז, חרדות, קשיי שינה ועוד ועוד.

וזה לא קורה סתם. הגוף שלנו פועל כמו מכונית. אם נכניס למיכל הדלק מים במקום דלק, או אפילו דלק מהול במעט מים, מה יקרה למכונית? נכון היא לא תוכל לנסוע, לא חשוב איזה טיפולים נעשה לה. אבל אם נזין את המכונית בדלק טוב ואיכותי סביר מאוד להניח שהיא תיסע חלק וטוב. אם לא, נכניס אותה לטיפול ואם המצב לא בלתי הפיך היא תחזור במהרה לתפקוד מלא. כך פועל גם הגוף שלנו, את רוב הבעיות פותר מזון איכותי, טרי וללא ריסוסים, מזון שהכי מאפשר לגוף לרפא את עצמו. זה הבסיס לתפקוד תקין ולבריאות מיטבית.

 

 

איך ידעת איפה אנחנו נמצאים מבלי להתקשר? דוד שאל אותי. היה במבנה שלכם משהו יותר זוהר שפשוט משך אותי אליו, אני עונה.

אז למה החיבור הזה מצליח דווקא עם האורגני? 

רוב המגדלים האורגניים (ריסוס מפוקח) ושל הבר קיימא (ללא ריסוס בכלל וגידול שמתחשב באדמה ובמחזוריות של הטבע) פשוט עסוקים במה שהם אוהבים ויודעים הכי טוב לעשות, וזה לגדל את המזון בצורה הכי טובה שיש. הם פחות מכוונים למתן שרות גמיש שמתאים את עצמו לצרכים השונים של הלקוחות העירוניים. וגם טווחי האספקה שלהם הוא בד”כ מצומצם ומאוד מוגבל. בנוסף רוב המגדלים לא מתעסקים בכלל ביופי של התוצרת. הם פשוט מיידעים אותך מראש שיהיו חורים בפירות ובעלים ומה שיוצא תהייה מרוצה.

סלי הפירות וסלי הירקות עומדים בשורה אחד ליד השני ולאט לאט הם מתמלאים בכל טוב. תראו כמה עדינות ואהבה יש בידיים האלו שממיינות וממלאות את הארגזים.

לעומת המגדלים, מה שהאורגני הכי אוהבים לעשות הוא לתת שרות ואת השרות הכי טוב שהם יכולים. הם קשובים ללקוח ועושים כל מה שהם יכולים במסגרת האפשרי שהוא יהיה מרוצה. אלו אנשים שהחזון שלהם הוא לחבר בין הלקוח העירוני לתוצרת איכותית ואורגנית. הם לא מגדלים את התוצרת בעצמם, את זה הם משאירים למגדלים המומחים לעשות. אבל הם בקיאים בכל מה שקשור לתחום ויודעים לעבוד עם המגדלים הכי איכותיים ולבחור את התוצרת הכי מיטבית. בכלל למדתי שהמתכון להצלחה הוא התמחות. כל אחד עושה את הדבר שהוא הכי טוב בו. והחכמה היא לשלב כוחות, לשתף פעולה עם האנשים הנכונים ולעבוד ביחד.

אז כמו שכתבתי האורגני לא מגדלים בעצמם, אבל הם בוחרים לעבוד עם המגדלים האיכותיים והטובים ביותר. הם מלקטים מהמגדלים השונים ובוחרים בעצמם את התוצרת הכי טרייה ויפה. הם אוספים את התוצרת במועד שסמוך ככל האפשר לזמן האספקה לבית הלקוח. הצוות של האורגני ממיין את התוצרת שמגיעה מהמגדלים, ושם אותם בארגזים. תוצרת שנראית יפה ממש כמו במדפים בסופר, אך גם איכותית מבפנים ועשירה בערכים תזונתיים ובאנרגיית חיים.

בנוסף, רוב המגדלים מתמחים במספר מצומצם של גידולים. מכאן שרוב המגדלים משלימים את התוצרת שלהם ממגדלים אחרים שנמצאים באזור שלהם, כך שהלקוח לא תמיד יודע מי בפועל גידל את התוצרת שלו. חקלאים אחרים מאפשרים ללקוחות לקנות רק סלים עם המלאי השבועי, כלומר אם היו הרבה עגבניות בשבוע מסוים הסלים יהיו מלאים בעגבניות ופחות בתוצרת אחרת. מגדלים אחרים כן יאפשרו ללקוח לבחור את התוצרת שהוא רוצה, אבל מהמגוון המצומצם שהוא מגדל. בשתי האופציות האחרונות הלקוח עצמו צריך להמשיך ולעסוק בליקוט של השלמות לארגז שהוא קיבל, מה שדורש עוד זמן והתעסקות שלא מתאימה לרוב הלקוחות.

 

עוד רגע הסלים יהיו מוכנים ויצאו לדרך אל בתי הלקוחות. מימין שורה של סלי הפירות שמחכים להתמלא בבננות, משמאל ארגזי הירקות מלאים ומוכנים לצאת לדרך.

באורגני יש גמישות יוצאת דופן בביצוע ההזמנה שלא פגשתי בשום מקום אחר. כל אחד יכול למצוא את הסידור שהכי נוח ומתאים עבורו. אפשר לעשות מנוי של סל שמגיע קבוע כל שבוע הביתה, אפשר גם להתקשר ביום ראשון ולבקש פריטים מסוימים שחשוב לכם שיהיו בתוכו, אפשר לבחור סוגים וגדלים שונים של סלים. אפשרות נוספת היא להרכיב את הסל לבד בכל שבוע מחדש, לבחור את התוצרת המועדפת ואת המגדל המועדף, ששמו מצוין ליד כל פריט בדף ההזמנה שנמצא באתר. בנוסף הם עושים כל מאמץ אפשרי שהאספקה תהיה קבועה וסדירה גם בשבועות שיש בהם חגים וחופשים.

יתרון נוסף שיש להאורגני הוא שהם עובדים עם מספר גדול של מגדלים ויכולים לתת היצע ממש גדול ויפה של ירקות ושפע של פירות העונה (שבד”כ המבחר שלהם יותר מצומצם במקומות אחרים), וגם אפשרות להזמין בכמויות גדולות ובמחיר יותר מוזל. כך שקבוצה של אנשים יכולה להתארגן ולקנות ביחד וכך להוזיל את העלויות, או לקנות פירות שבעונה בכמויות גדולות ולהקפיא, כמו לדוגמא בננות, תותים ופירות יער.

 

 

 

 

 

 

 

 

להכיר את האנשים שמאחורי הארגז שמחכה לי כל שבוע בפתח ביתי

כשאני בוחרת עם מי לעבוד מאוד חשוב לי קודם כל לטעום את התוצרת שהוא מספק, להתנסות בשרות שהוא נותן ואז גם להכיר את האנשים באופן אישי וללמוד מה החזון שעומד לנגד עיניהם. וכך נסעתי להכיר את הידיים שמטפלות באוכל שלי, ולראות את הדרך שהאוכל שלי עובר עד שהוא מגיע אלי לצלחת. כשהאורגני הסבירו לי איך להגיע הם אמרו לי כשתגיעי לאשתאול תתקשרי. שמתי וויז והוא הביא אותי לשורה של מבנים של מחסנים משמימים ואפורים “הגעת ליעד” הוא אמר לי. נראה אם אצליח למצוא את המקום מבלי להתקשר חשבתי לעצמי. בהתחלה כל המבנים נראו לי אותו הדבר ואז זיהיתי את המבנה של האורגני ופשוט ידעתי שזה זה. היה בו משהו זוהר יותר מהמבנים האחרים למרות שחיצונית הוא נראה די אותו הדבר.

תכירו את האנשים שעומדים מאחורי הארגז השבועי: מימיני (עם כיוון השעון) ספי מיור מנכ”ל האורגני. משמאלי (כנגד כיוון השעון) דוד עובדיה אחראי על כל נושא המגדלים, מבצעים ועדכון המלאי. מאחוריו צפריר ונעם שאחראים על מיון התוצרת, החלוקה שלה לארגזים והמשלוח לבתי הלקוחות. מאיה (בתמונה נפרדת) אחראית על קשרי לקוחות.

ציפיתי לפגוש מחסן אבל להפתעתי הרבה כשנכנסתי פנימה מצאתי בית. בית-ומקום עבודה ביחד שהייתי שמחה לבוא אליו פעם בשבוע לעשות בו את הקניות שלי. ואם לא אני באופן אישי אז זה רק הם. כמה אהבה יש בידיים האלו שממיינות את הירקות והפירות אחד אחד ובוחרות את התוצרת הכי טובה ומניחות אותה בתשומת לב רבה בארגזים. כאילו מונח לפניהם רק ארגז אחד ולא שורות שורות של ארגזים.

התוצרת מתחילה להגיע למחסן של האורגני ביום ראשון ותוך יומיים שלושה כבר נמצאת בבתים של הלקוחות. התוצרת היותר רגישה כמו העלים הירוקים ופירות היער נקטפים ממש בסמוך למועד האספקה ומגיעים ללקוח באותו היום.

בהאורגני גם קיימת מחשבה על כל פרט במעגל השלם: שימוש חוזר בארגזים הטובים. מיחזור של המקולקלים, קומפוסט של הירקות והפירות שעבר זמנם, והעברת עודפי מזון לחנויות קטנות או לתרומה… וגם גינת ירק מאחורי המבנה שגדלים בה פרא קנה סוכר ועשבי תיבול למיניהם ואפילו עץ בננות יש להם שם. ויש גם מחשבות על טיפוח גינת ירק כזמן איכות לעובדים במקום.

מאחורי המבנה של האורגני יש גינת ירק יפייפה ופראית שמדושנת בקמפוסט הכי איכותי שיש, שהרי הוא עשוי מתוצרת אורגנית ובר קיימא. בגינה גדלים עשבי תיבול מלאי חיים, קנה סוכר ואפילו עץ בננה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה החזון שעומד מאחורי היוזמה של האורגני?

האורגני שמו לעצמם כחזון גם לטפח חקלאים ולאפשר להם לחיות בכבוד ממה שהם הכי אוהבים לעשות, מתוך

ספי מדגמן בהתלהבות צרורות של שום ירוק, מחזיק אותם בעדינות ובאהבה כמו שמחזיקים תינוק שרק נולד.

התכוונות לריפוי האדמה והאדם. הבריאות שנמצאת בפירות ובירקות היא תולדה של האהבה שהם קיבלו בזמן הגידול, בטריות שלהם וגם בהערכה ובהוקרה למי שגידל אותו. באופן הזה כל אחד עושה את מה שהוא הכי טוב בו. המגדלים עושים את מה שהם הכי אוהבים וטובים בו והאורגני דואגים לכל היתר.

הצוות של האורגני בוחרים את המגדלים שהם עובדים איתם בקפידה, מכירים אותם כבני אדם ואת האני מאמין שלהם. הם עובדים רק עם חקלאים אורגניים מפוקחים וברי קיימא. ודואגים שהחקלאי יקבל את מלוא התמורה שמגיעה לו עבור התוצרת שהוא מגדל ומלאכת הקודש שהוא עושה. זאת לעומת העושק שמתקיים ברשתות הגדולות שקונות את התוצרת מהחקלאים במחירי רצפה, מה שמותיר את המגדלים ללא תמורה עבור עמלם.

הכוונות, של מי שמגדל את המזון, קוטף, אורז, משווק ומביא אותו לבית הלקוח, נטמעות בתוך המזון והופכות להיות חלק בלתי נפרד ממנו וקובעות גם את איכותו. וכמו שאמא מביעה את אהבתה לילדיה דרך האוכל, כך אני רוצה להאכיל את גופי ואת יקיריי באוכל שנושם את הערכים שאני מאמינה בהם ורוצה עוד מהם בחיי.

 

 

אלו המילים שכתבתי להאורגני אחרי כחצי שנה של עבודה משותפת: “אני רוצה לשתף אתכם שאני מקבלת המון פידבקים מעולים ומרגשים מלקוחות וחברים שאני ממליצה להם עליכם. הם מתלהבים מאיכות התוצרת ומההרגלים שמשתנים, לדוגמא: “עכשיו יש בבית פירות וירקות בשפע אז אני חייבת לאכול אותם”. “בחיים שלי לא אכלתי ככה פירות וירקות ובטח לא בכמויות כמו שאני אוכלת עכשיו”. הם שולחים לי בהתרגשות רבה תמונות של הארגזים שמגיעים אליהם הביתה ושל השייקים המדהימים שהם מכינים מהם. ובמיוחד הם מעטירים שבחים על השרות והמענה הטלפוני שהם מקבלים. “אדיב, נעים ומסביר פנים”. ואם יש בעיה כלשהי הם מקבלים הסבר עם המון סבלנות וחיוך וכשיש צורך הם מקבלים גם זיכוי. אז אני רוצה לומר לכם בשמי ובשמם המון המון תודה!!! תענוג לעבוד אתכם בשיתוף פעולה ויש תהודה חוזרת מופלאה ♥

תכירו את מאיה הנפלאה שאחראית על כל נושא שרות הלקוחות. והיא זו שעונה לכם בטלפון, במיילים ובווטסאפ. המתאמנים שלי מעטירים שבחים על השרות והמענה הטלפוני שהם מקבלים. “אדיב, נעים ומסביר פנים”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

יצירת קשר עם האורגני

 


אני אוהבת לשתף ולהמליץ מכל הלב על אנשים, שירותים ומוצרים שמשפרים ומשדרגים לי ולאנשים שמסביבי את איכות החיים, מתוך רצון להגדיל ולהרחיב את מעגלי השפע, הטוּב והבריאות בארצנו – כן ירבו!

 

רוצים ללמוד עוד כיצד לחיות בתדר חיים גבוה?
הצטרפו עכשיו לרשימת התפוצה של יוֹל ותקבלו ישירות לתיבת המייל שלכם מאמרים, טיפים, הטבות ומידע על אירועים קרובים : )

« הקודם
הבא »
2 תגובות
  1. עינת 21 במרץ 2019 בשעה 19:27 הגב

    אשמח לקבל פרטים

  2. יול 22 במרץ 2019 בשעה 14:06 הגב

    בשמחה עינת מוזמנת ליצור איתי קשר 0546324422 יול

השארת תגובה

ביטול

11 טיפים מתנה ממני:
מאמרים חדשים:
קרם ד’יולא (דאודורנטבעי+) שאלות ותשובות נפוצות

קרם ד’יולא (דאודורנטבעי+) שאלות ותשובות נפוצות

כל מה שרציתם לשאול על קרם ד’יולא. יש לכן שאלה שלא קיבלתן עליה תשובה מוזמנות לשאול אותה בתגובות או ליצור

קציצות חובז’ה

קציצות חובז’ה

חומרים: 1 חב’ של עלי חובזה אורגניים שטופים. 1 בצל 1 כרישה אורגני. מעט שום חי, מהחלק הירוק (לא הכרחי)

פנקייק כוסמת

פנקייק כוסמת

רכיבים לכ-8 פנקייקים בינוניים: 1/2 כוס כוסמת ירוקה אורגנית סילאן אורגני וללא תוספת סוכר מים או חלב צמחי שמן קוקוס

גלו את הסוד איך להוריד משקל באופן הדרגתי ויציב לאורך שנים  ​

גלו את הסוד איך להוריד משקל באופן הדרגתי ויציב לאורך שנים ​

כמה קלות מתווספת כשהעול יורד אני לא מבינה למה ככל שאני אוכלת פחות כך אני מתנפחת יותר?????? כמה שנים אחר

תגיות
801010 אגוזים אורגני בלנדר בריא בריאות בר קיימא דאודורנט דאודורנט טבעי הילינג הנקה הרזייה חניכיים טבעונאות טבעונאי טבעונות טבעוני טיפול אלטרנטיבי טיפול הוליסטי טיפולי פוריות טעים כאב כוסמת ליקוי ירח ללא גלוטן מוצרים מן הצומח מזון מזין מייבש מזון מן הצומח מעדן מתכון ניקוי ניתוח סודה לשתייה סלט פירות קציצות רגישות רואו רוטב ריפוי רפואה משלימה שיניים תנועה
© כל הזכויות שמורות - יול זיגלבאום. "המידע באתר נשען על התנסותי האישית ואינו מהווה תחליף או המלצה רפואית כלשהי." -יול
דאודורנט טבעי ֻ| יול

רוצים ללמוד כיצד לחיות בתדר חיים גבוה?

הצטרפו עכשיו לרשימת התפוצה של יול ותקבלו ישירות לתיבת המייל שלכם סדרה של טיפים שווים לאורח חיים של בריאות ושמחה.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס