גבינה לבנה רכה מקשיו. אפשר גם מאגוזים כמו שקדים, מקדמיה ולוז. מתכון בסיסי להכנה של גבינה מן הצומח. יש גם מתכון ללאבנה וגבינה בטעמים כמו עירית, שמיר, זיתים.
מתכון בסיסי
מצרכים:
1 כוס קשיו אורגני
מים (עדיפות למים חיים)
כלים:
בלנדר רצוי (עדיפות לבלנדר ואקום)
לקקן
מסננת
כלי אחסון (עדיפות לקופסת ואקום מזכוכית)
קערת הגשה
אופן ההכנה:
משרים את הקשיו בקערת זכוכית עם הרבה מים בין 4 ל- 8 שעות.
מעבירים את הקשיו למסננת מסננים ושוטפים.
שמים את הקשיו בבלנדר ומוסיפים כ- שלושת רבעי כוס מים.
מבלנדרים למרקם של גבינה.
טיפ: את המים מוסיפים בהתאם לגבינה שרוצים להכין. לגבינה רכה מוסיפים עוד מים בהדרגה ובתשומת לב שהיא לא תהיה רכה מדי, לגבינה קשה מוסיפים פחות מים.
מעבירים בעזרת הלקקן לכלי אחסון או לקערת הגשה.
נשמר במקרר בכלי סגור כ- 3 ימים.
בקופסה מואקום נשמר ליותר ימים.
אפשרויות נוספות:
גבינת לאבנה
נוסיף לשקדים בבלנדר מיץ לימון אורגני בהתאם לטעם. ועל הגבינה בכלי ההגשה שמן זית איכותי וזעתר.
גבינה בטעמים
אפשר להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם כמו: שום ירוק, עירית, בזיליקום, זעתר, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר.
אפשר להוסיף רבע זוקיני מקולף.
אפשר להוסיף זיתים.
אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם כמו: פפריקה מתוקה, קארי, עגבניות מיובשות ועוד.
אפשר להכין גבינה באגוזים שונים כמו: שקדים (לגבינה לבנה יש לקלוף את השקדים),
מקדמיה, לוז.
יול זיגלבאום מפתחת שיטת "תדר החיים", בעלת ניסיון של מעל 20 שנה בליווי לאורח חיים בריא ומיטיב וגמילה ממחלות. מלמדת כיצד לשנות דפוסי חשיבה מעכבים, כיצד לשחרר כאבים, חסמים, מתחים ולחצים מהגוף ועוזרת לעלות על מסלול של שמחה, שפע, בריאות ושגשוג.
יול מלאכת ריפוי, תהליכי ריפוי הכוונה ואימון רב מימדי, דרך מפגשים אישיים, סדנאות, דאודורנטבעי+ בהתאמה אישית.
אשמח לענות על כל שאלה בטלפון: 054-632-4422 ובמייל: Yol@Yolway.co.il
שלום יול, הגבינה ממקדמיה נראית מעולה. יש לי בלנדר ואקום של אוזן, אבל אם אני משתמשת בו לפי ההוראות, אז בשייק עם תמרים וקצת שקדים, תמיד נשארות חתיכות תמרים שלא נטחנו וגם חתיכות קטנות של שקדים שלא נטחנו לגמרי גם כאשר אני מפעילה פעמיים רצופות. כמה פעמים רצופות את מפעילה או כמה זמן את מפעילה?
שלום יונה, שמחה לקרוא שאת משתמשת בבלנדר ואקום של אוזן הוא אכן מעולה!!!
לקבלת מרקם חלק אני מציעה לך להוסיף עוד מים. תוסיפי כל פעם מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
כתבי לעצמך כמה מים הוספת ביחס לכמות היבשים, וכך תדעי להבא את היחסים שביניהם לקבלת המרקם שאת אוהבת.
מחכה לשמוע איך יצא לך!
בהצלחה יול
This is a great tip particularly to those fresh to the blogosphere.
Short but very precise information… Thanks for sharing this
one. A must read article!
Thank you!