רכיבים:
הסוד בהכנת עגבניות מיובשות היא האיכות שלהן.
קונים ישירות מהמגדל שלכם עגבניות טריות מחקלאות אורגנית או בת קיימא.
אני אוהבת לגוון עם סוגים שונים של עגבניות ועגבניות שרי.
אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לפרוסות ברוחב של כחצי ס"מ בסכין או במנדולינה (היזהרו על האצבעות שלכם!)
הניחו במייבש מזון ל- 24 שעות. לאחר 12 שעות כדאי להפוך אותן על צידן השני.
כשאין מייבש מזון אפשר להשתמש בתנור בחום הכי נמוך שאפשר עם דלת פתוחה,
או הכי טוב בקיץ לייבש בשמש (להכניס בלילה הביתה כדי להימנע מלחות).
לשמור המקרר בצנצנת ואקום או בשקית נייר.
לפני השימוש מומלץ להשרות במים למשך חצי שעה.
מעולה בהכנת רטבים וסלטים כמסמיך ומחדד טעמים במקום תבלינים.
למה כדאי להשרות במים?
כדאי להשרות את העגבניות המיובשות במים לעיכול תקין יותר ולבריאות השיניים.
כשאוכלים מזון מיובש ללא השרייה, הגוף מוציא נוזלים מעצמו כדי לרכך אותו. גם טוב יותר לשיניים כי מזון מיובש נדבק לשיניים וגורם להן להיות פגיעות. ובעיני הן גם הרבה יותר טעימות ככה.
קבלו רעיון למתנה מגניבה לחג!
לשים בצנצנת מיוחדת עגבניות מיובשות מתוצרת חקלאות אורגנית ובת קיימא שנקייה מרעלים, ללא תוספות, ללא שמן, ללא חומרים משמרים וללא חומרי טעם וריח הכי טעימות שיש. ראו דוגמא בתמונה.
מה דעתכם?
רוצים ללמוד עוד כיצד לחיות בתדר חיים גבוה?
הצטרפו עכשיו לרשימת התפוצה של יוֹל ותקבלו ישירות לתיבת המייל שלכם מאמרים, טיפים, הטבות ומידע על אירועים קרובים : )