רכיבים יבשים:
3 – 31/4 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני
1/2- 1/4 כוס סוכר קנים
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית ציפורן טחונה
1/8 חב' של טופו אורגני (עדיף של קדיתא)
אגוזי פקאן (לא שבורים)
אופציה נוספת: אגוזי פקאן טחונים קלות
רכיבים נוזליים:
11/4 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר שאוהבים).
1/3 כוס שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה.
1 כוס סילאן של נאות סמדר אורגני וללא תוספת סוכר.
אופן ההכנה:
לוקחים קערה מזכוכית ושמים בתוכה את הרכיבים היבשים:
קמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון וציפורן,
ומערבבים עם כף מעץ את המינימום האפשרי.
בכוס של בלנדר ידני שמים את הטופו ומעט חלב סויה ומערבבים עם הבלנדר מוט על לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לכוס הבלנדר את שמן הקוקוס וממשיכים לערבל עד להיווצרות של קרם.
מוסיפים לקערת היבשים את הקרם, הסילאן וכוס של חלב סויה.
נושמים ומערבבים את המינימום האפשרי לקבלת תערובת אחידה ויפה.
בשלב הזה אפשר להוסיף אם רוצים חופן של אגוזי פקאן טחונים ולערבב קלות.
משמנים תבנית במעט שמן קוקוס ואם רוצים אפשר לפזר מעליו גם מעט סוכר (מקל על ההוצאה של העוגה מהתבנית).
מקשטים את פני השטח של העוגה עם אגוזי פקאן שלמים ויפים.
מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות לכ- 30 דקות.
העוגה מוכנה כשהקיסם, שנועצים באזורים שונים של העוגה, יוצא חלק (ללא פירורים או רטיבות של הסילאן).
מתענגים מהניחוחות שממלאים את הבית
ומהטעם הנפלא שממלא את הפה עם כל ביס!!!
ו…אל תשכחו לספר לי איך יצא לכן… 🙂