חומרים:
1 חב' של עלי חובזה אורגניים שטופים.
1 בצל
1 כרישה אורגני.
מעט שום חי, מהחלק הירוק (לא הכרחי)
2 כפות קמח קוקוס אורגני
2 כפות טחינא גולמית משומשום מלא מונבט עם מעט מים.
2 כפיות סילאן אורגני וללא סוכר.
מחבט וקערת זכוכית.
כיצד מכינים?
חותכים בצל לקוביות ומאדים מעט במחבט תוך כדי ערבוב במים של עצמם בחום נמוך.
קוצצים דק את הכרישה והשום הירוק ובערמה נפרדת קוצצים חבילה של עלי חובז'ה.
לאחר שהבצל מעט מתרכך מוסיפים את השום הירוק ואת הכרישה למחבט לאידוי קצר של 2 דקות.
אם יש צורך מוסיפים מעט מים תוך כדי ערבוב.
שמים בקערה מזכוכית את הקמח, הטחינא והסילאן.
מוסיפים לקערה את עלי החובז'ה, הבצל עם השום והכרישה המאודים לתערובת, מערבבים ויוצרים כדורים.
אפשר לאכול את הקציצות ככה כמו שהן, לייבש במייבש מזון,
או לאפות בתנור בחום נמוך עם דלת פתוחה.
אם התערובת מעט רכה ודביקה, אפשר להוסיף עוד מעט קמח קוקוס
או לחילופין לשים לייבוש במייבש או בתנור והיא מתקשה בדיוק במידה.
בהצלחה 🙂