בכל הסדנאות שאני מארגנת אני מכינה עוגות טבעוניות מדהימות עם מלא רכיבים בריאים ומזינים. התגובות שלרוב אני מקבלת הן של פליאה והשתאות, איך מכלום אני מכינה עוגות כאלה טעימות להפליא. למה כלום? אני שואלת, כי אין בהן חלב, ביצים, חמאה וכו' הם עונים. אז זהו שממש לא צריך מוצרים מהחי בכדי להכין עוגות מאלפות.
לכבוד חג השבועות שמתקרב אני משתפת אתכם בעוגת גבינה ללא גבינה משובחת שעשויה מכל השפע שיש לטבע לתת לנו.
עוגה גבינה טבעונית – רכיבים:
בסיס העוגה
אפשרות ראשונה (יותר מתאימה ילדים):
פתי בר מקמח כוסמין.
חלב ממקור צמחי (סויה, שקדים, אורז, קשיו, קוקוס).
אפשרות שנייה:
200 גרם של אגוזים קצוצים גס כמו: לוז, פקאן, מלך, וקשיו.
3 ל- 4 כפות סילאן ללא סוכר, הכי מומלץ של נאות סמדר.
מילוי העוגה:
1/2 1 כוס קשיו מושרה שעה במים.
קורט מלח הימאלייה או ים אטלנטי.
1/2 כפית וניל
1/3 כוס מייפל איכותי או סילאן (תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים).
2 כפיות עמילן תירס לבן (cornstarch)
1/2 1 כפיות אגר אגר
400 מ"ל חלב קוקוס
מיץ מחצי לימון
אופציות לקישוט העוגה:
-
- אגוזי פקאן קצוצים דק.
- שבבי קוקוס.
- פירות יער כמו אוכמניות ותותי עץ.
כלים:
תבנית אינגליש קייק
סיר קטן
בן מרי
בלנדר
מעבד מזון
אופן הכנה:
2 אפשרויות לבחירה עבור בסיס של העוגה:
- אפשרות ראשונה (יותר מתאימה ילדים):
מפוררים לתוך התבנית פתי בר מקמח כוסמין.
שופכים מעליו מעט חלב ממקור צמחי.
מערבבים ומצמידים עם מזלג לבסיס של התבנית.
- אפשרות שנייה:
200 גרם של אגוזים קצוצים גס כמו: לוז, פקאן, מלך, וקשיו.
שופכים מעליהם בין 3 ל- 4 כפות סילאן (בהתאם למתיקות שאוהבים).
מערבבים עם האגוזים הקצוצים.
משטחים את האגוזים עם הסילאן על בסיס העוגה.
מכניסים למקפיא.
קרם וניל למילוי העוגה:
1/2 1 כוס קשיו מושרה שעה במים.
שמים את הקשיו בבלנדר,
מוסיפים את יתר הרכיבים של הקרם וניל,
מערבבים בבלנדר,
מעבירים לסיר קטן,
מחממים בבן מרי עד שמתקבלת תערובת קרמית,
שמים את הקרם על בסיס העוגה,
מחזירים למקפיא.
אופציות לקישוט העוגה:
- לקצוץ דק מאוד מעט אגוזי פקאן ולפזר מעל העוגה.
- לפזר מעל העוגה שבבי קוקוס.
- לשים פירות יער על העוגה כמו אוכמניות ותותי עץ.
נסו בבית וספרו לי איך יצא לכן…
בתיאבון 🙂