סוף סוף הצליח לי! אחרי ניסיונות רבים וכושלים לחבר בין מתאמנים למגדלים של מזון אורגני סוף סוף מצאתי את החיבור המושלם. כמעט כל יום אני מקבלת הודעה מאושרת ושמחה על הגעתו של ארגז שופע של פירות, ירקות ועלים ירוקים איכותיים, יפים וטעימים להפליא שפשוט עושים חשק לאכול. מה שהופך את המזון האורגני לנגיש וקל השגה.
למה חשוב לאכול תוצרת טרייה וללא ריסוסים?
אנחנו נמצאים באחת המדינות שהכי מרססות את האדמה ואת המזון שגדל עליה. הרעלים האלו נכנסים אלינו לגוף דרך המזון שאנחנו אוכלים, המים שאנחנו שותים והאוויר שאנחנו נושמים. רעלים אלו מכבידים על תפקוד האיברים, משפיעים על צורת החשיבה והתפקוד שלנו וגורמים לפתולוגיות רבות.
בנוסף לחשיבות של צריכת תוצרת נקייה מרעלים, חשוב גם לצרוך תוצרת טרייה ככל האפשר, זאת מכיוון שמרגע קטיפתו של הפרי או הירק, הוא מתחיל לאבד את הערכים התזונתיים שלו ורמת אנרגיית החיים שבו הולכת ודועכת, לכן חשוב ביותר לצרוך את המזון הכי קרוב לרגע הקטיף שלו. בשווקים, רוב התוצרת מגיעה אחרי שהות ארוכה במקררים מה שהופך אותה לדלה בערכים תזונתיים ובאנרגיית חיים.
למה כל כך קשה לחבר בין הלקוח העירוני לתוצרת האורגנית?
הלקוח העירוני רגיל לבחור בעצמו את הירקות והפירות שהוא קונה ורגיל לתוצרת של מדפי הסופר, שנראית יפה וללא פגמים. אך התוצרת הזו היא יפה כמו צעצוע פלסטיק ולא יותר. היא ספוגה ברעלים מריסוסים, דלה מאוד בערכים תזונתיים ובעלת אנרגיית חיים נמוכה. גם אלו האורגניים שיושבים על מדפי הסופר הוחזקו הרבה מאוד זמן במקררים ועד שהם מגיעים הביתה זה כבר לא זה, הם פשוט עוברים יותר מדי ידיים בדרך עד שהם מגיעים לבית הלקוח. בנוסף התוצרת האורגנית מאוד עדינה, רגישה ומבוקשת על ידי בעלי חיים שונים. לרוב האנשים שרגילים לתוצרת "היפה" שבשווקים עוד קשה הרעיון שהאוכל שלכם נבדק קודם על ידי שומרי ראש חמודים ושזה בעצם סימן לכך שהאוכל לא רעיל ושאפשר לאכול ממנו.
למה כל כך חשוב לי שהחיבור בין הלקוחות והמגדלים האורגניים יצליח?
חלק נכבד משנות חיי חשבתי שאני לא אוהבת פירות וירקות. הייתי עושה טובה ואוכלת פרי אחד ביום ושמה עלה ירוק אחד וקטן בסנדוויץ. עד לרגע שבו אכלתי סלט טרי שהרגע נקטף מגינת הירק האורגנית של יוטקה בהרדוף. נדהמתי מכמות הריר שמילא את פי ומההתלהבות שהתעוררה בגופי לנוכח הירקות העסיסיים ומלאי החיים שהונחו בצלחת שממולי. מעולם לא הגבתי כך לירקות לפני כן. באותו רגע הבנתי שזה לא שלא אהבתי פירות וירקות, אלא שלא אהבתי את מה שנמכר בסופרים ובבתי הטבע שבאזור מגורי. מאותו יום התחלתי לחפש פירות וירקות באותה האיכות כמו של אלו שאכלתי בהרדוף. לאחר ניסיונות רבים מול מגדלים שונים מצאתי סוף סוף את מה שחיפשתי. מצאתי את התוצרת המופלאה והמענגת של בוסתן עזוז (סיקור של ביקור שערכתי בבוסתן של משפחת ארזוני בעזוז תמצאו כאן) ואת החיבור המושלם עם ה"האורגני".
מניסיון אישי שלי ומניסיון בעבודה שלי עם מתאמנים כבר יותר מ- 17 שנה, ברורה לי מאוד החשיבות של המזון החי והאיכותי בתהליכי ריפוי של האדם והסובב אותו. זה מדהים לראות כיצד נושאים שאנחנו עובדים עליהם בקליניקה תופסים תאוצה ומשתנים ביתר קלות ככל שהאדם מאמץ אורח חיים בריא, שמבוסס על מזון חי מן הצומח ומלא אנרגיית חיים. אם זה כאבים פיזיים ועד כאבים רגשיים, צורת הסתכלות והתנהלות בחיים, וגם אירועים ומפגשים עם אנשים שהם יוצרים ומזמינים לחיים שלהם משתדרגים.
האוכל שאנחנו אוכלים מרכיב את התאים שמהם הגוף שלנו בנוי, וכן גם את המוח שלנו. אם אנחנו אוכלים מזון רעיל, הוא ירעיל את החיים שלנו וישפיע על התפקוד שלנו בכל הרמות: גם הפיזי והתפקודי, גם הרגשי וההתנהגותי וגם התודעתי מחשבתי. ואם נאכל מזון חי שנשען ברובו על פירות, עלים ירוקים וירקות איכותיים אורגניים ומגידול בר קיימא, כך התפקוד בכל המישורים שציינתי ישתפר פלאים. מתאמנים שהחלו להרבות באכילה של פירות, עלים ירוקים וירקות אורגניים מלאים באנרגיית חיים נרפאו ממחלות קשות, כמו דלקות פרקים חמורות, סכרת, לחץ דם גבוה, התמכרויות קשות לרטאלין, בעיות קשב וריכוז, מעי רגיז, חרדות, קשיי שינה ועוד ועוד.
וזה לא קורה סתם. הגוף שלנו פועל כמו מכונית. אם נכניס למיכל הדלק מים במקום דלק, או אפילו דלק מהול במעט מים, מה יקרה למכונית? נכון היא לא תוכל לנסוע, לא חשוב איזה טיפולים נעשה לה. אבל אם נזין את המכונית בדלק טוב ואיכותי סביר מאוד להניח שהיא תיסע חלק וטוב. אם לא, נכניס אותה לטיפול ואם המצב לא בלתי הפיך היא תחזור במהרה לתפקוד מלא. כך פועל גם הגוף שלנו, את רוב הבעיות פותר מזון איכותי, טרי וללא ריסוסים, מזון שהכי מאפשר לגוף לרפא את עצמו. זה הבסיס לתפקוד תקין ולבריאות מיטבית.
אז למה החיבור הזה מצליח דווקא עם האורגני?
רוב המגדלים האורגניים (ריסוס מפוקח) ושל הבר קיימא (ללא ריסוס בכלל וגידול שמתחשב באדמה ובמחזוריות של הטבע) פשוט עסוקים במה שהם אוהבים ויודעים הכי טוב לעשות, וזה לגדל את המזון בצורה הכי טובה שיש. הם פחות מכוונים למתן שרות גמיש שמתאים את עצמו לצרכים השונים של הלקוחות העירוניים. וגם טווחי האספקה שלהם הוא בד"כ מצומצם ומאוד מוגבל. בנוסף רוב המגדלים לא מתעסקים בכלל ביופי של התוצרת. הם פשוט מיידעים אותך מראש שיהיו חורים בפירות ובעלים ומה שיוצא תהייה מרוצה.
לעומת המגדלים, מה שהאורגני הכי אוהבים לעשות הוא לתת שרות ואת השרות הכי טוב שהם יכולים. הם קשובים ללקוח ועושים כל מה שהם יכולים במסגרת האפשרי שהוא יהיה מרוצה. אלו אנשים שהחזון שלהם הוא לחבר בין הלקוח העירוני לתוצרת איכותית ואורגנית. הם לא מגדלים את התוצרת בעצמם, את זה הם משאירים למגדלים המומחים לעשות. אבל הם בקיאים בכל מה שקשור לתחום ויודעים לעבוד עם המגדלים הכי איכותיים ולבחור את התוצרת הכי מיטבית. בכלל למדתי שהמתכון להצלחה הוא התמחות. כל אחד עושה את הדבר שהוא הכי טוב בו. והחכמה היא לשלב כוחות, לשתף פעולה עם האנשים הנכונים ולעבוד ביחד.
אז כמו שכתבתי האורגני לא מגדלים בעצמם, אבל הם בוחרים לעבוד עם המגדלים האיכותיים והטובים ביותר. הם מלקטים מהמגדלים השונים ובוחרים בעצמם את התוצרת הכי טרייה ויפה. הם אוספים את התוצרת במועד שסמוך ככל האפשר לזמן האספקה לבית הלקוח. הצוות של האורגני ממיין את התוצרת שמגיעה מהמגדלים, ושם אותם בארגזים. תוצרת שנראית יפה ממש כמו במדפים בסופר, אך גם איכותית מבפנים ועשירה בערכים תזונתיים ובאנרגיית חיים.
בנוסף, רוב המגדלים מתמחים במספר מצומצם של גידולים. מכאן שרוב המגדלים משלימים את התוצרת שלהם ממגדלים אחרים שנמצאים באזור שלהם, כך שהלקוח לא תמיד יודע מי בפועל גידל את התוצרת שלו. חקלאים אחרים מאפשרים ללקוחות לקנות רק סלים עם המלאי השבועי, כלומר אם היו הרבה עגבניות בשבוע מסוים הסלים יהיו מלאים בעגבניות ופחות בתוצרת אחרת. מגדלים אחרים כן יאפשרו ללקוח לבחור את התוצרת שהוא רוצה, אבל מהמגוון המצומצם שהוא מגדל. בשתי האופציות האחרונות הלקוח עצמו צריך להמשיך ולעסוק בליקוט של השלמות לארגז שהוא קיבל, מה שדורש עוד זמן והתעסקות שלא מתאימה לרוב הלקוחות.
באורגני יש גמישות יוצאת דופן בביצוע ההזמנה שלא פגשתי בשום מקום אחר. כל אחד יכול למצוא את הסידור שהכי נוח ומתאים עבורו. אפשר לעשות מנוי של סל שמגיע קבוע כל שבוע הביתה, אפשר גם להתקשר ביום ראשון ולבקש פריטים מסוימים שחשוב לכם שיהיו בתוכו, אפשר לבחור סוגים וגדלים שונים של סלים. אפשרות נוספת היא להרכיב את הסל לבד בכל שבוע מחדש, לבחור את התוצרת המועדפת ואת המגדל המועדף, ששמו מצוין ליד כל פריט בדף ההזמנה שנמצא באתר. בנוסף הם עושים כל מאמץ אפשרי שהאספקה תהיה קבועה וסדירה גם בשבועות שיש בהם חגים וחופשים.
יתרון נוסף שיש להאורגני הוא שהם עובדים עם מספר גדול של מגדלים ויכולים לתת היצע ממש גדול ויפה של ירקות ושפע של פירות העונה (שבד"כ המבחר שלהם יותר מצומצם במקומות אחרים), וגם אפשרות להזמין בכמויות גדולות ובמחיר יותר מוזל. כך שקבוצה של אנשים יכולה להתארגן ולקנות ביחד וכך להוזיל את העלויות, או לקנות פירות שבעונה בכמויות גדולות ולהקפיא, כמו לדוגמא בננות, תותים ופירות יער.
להכיר את האנשים שמאחורי הארגז שמחכה לי כל שבוע בפתח ביתי
כשאני בוחרת עם מי לעבוד מאוד חשוב לי קודם כל לטעום את התוצרת שהוא מספק, להתנסות בשרות שהוא נותן ואז גם להכיר את האנשים באופן אישי וללמוד מה החזון שעומד לנגד עיניהם. וכך נסעתי להכיר את הידיים שמטפלות באוכל שלי, ולראות את הדרך שהאוכל שלי עובר עד שהוא מגיע אלי לצלחת. כשהאורגני הסבירו לי איך להגיע הם אמרו לי כשתגיעי לאשתאול תתקשרי. שמתי וויז והוא הביא אותי לשורה של מבנים של מחסנים משמימים ואפורים "הגעת ליעד" הוא אמר לי. נראה אם אצליח למצוא את המקום מבלי להתקשר חשבתי לעצמי. בהתחלה כל המבנים נראו לי אותו הדבר ואז זיהיתי את המבנה של האורגני ופשוט ידעתי שזה זה. היה בו משהו זוהר יותר מהמבנים האחרים למרות שחיצונית הוא נראה די אותו הדבר.
ציפיתי לפגוש מחסן אבל להפתעתי הרבה כשנכנסתי פנימה מצאתי בית. בית-ומקום עבודה ביחד שהייתי שמחה לבוא אליו פעם בשבוע לעשות בו את הקניות שלי. ואם לא אני באופן אישי אז זה רק הם. כמה אהבה יש בידיים האלו שממיינות את הירקות והפירות אחד אחד ובוחרות את התוצרת הכי טובה ומניחות אותה בתשומת לב רבה בארגזים. כאילו מונח לפניהם רק ארגז אחד ולא שורות שורות של ארגזים.
התוצרת מתחילה להגיע למחסן של האורגני ביום ראשון ותוך יומיים שלושה כבר נמצאת בבתים של הלקוחות. התוצרת היותר רגישה כמו העלים הירוקים ופירות היער נקטפים ממש בסמוך למועד האספקה ומגיעים ללקוח באותו היום.
בהאורגני גם קיימת מחשבה על כל פרט במעגל השלם: שימוש חוזר בארגזים הטובים. מיחזור של המקולקלים, קומפוסט של הירקות והפירות שעבר זמנם, והעברת עודפי מזון לחנויות קטנות או לתרומה… וגם גינת ירק מאחורי המבנה שגדלים בה פרא קנה סוכר ועשבי תיבול למיניהם ואפילו עץ בננות יש להם שם. ויש גם מחשבות על טיפוח גינת ירק כזמן איכות לעובדים במקום.
מה החזון שעומד מאחורי היוזמה של האורגני?
האורגני שמו לעצמם כחזון גם לטפח חקלאים ולאפשר להם לחיות בכבוד ממה שהם הכי אוהבים לעשות, מתוך
התכוונות לריפוי האדמה והאדם. הבריאות שנמצאת בפירות ובירקות היא תולדה של האהבה שהם קיבלו בזמן הגידול, בטריות שלהם וגם בהערכה ובהוקרה למי שגידל אותו. באופן הזה כל אחד עושה את מה שהוא הכי טוב בו. המגדלים עושים את מה שהם הכי אוהבים וטובים בו והאורגני דואגים לכל היתר.
הצוות של האורגני בוחרים את המגדלים שהם עובדים איתם בקפידה, מכירים אותם כבני אדם ואת האני מאמין שלהם. הם עובדים רק עם חקלאים אורגניים מפוקחים וברי קיימא. ודואגים שהחקלאי יקבל את מלוא התמורה שמגיעה לו עבור התוצרת שהוא מגדל ומלאכת הקודש שהוא עושה. זאת לעומת העושק שמתקיים ברשתות הגדולות שקונות את התוצרת מהחקלאים במחירי רצפה, מה שמותיר את המגדלים ללא תמורה עבור עמלם.
הכוונות, של מי שמגדל את המזון, קוטף, אורז, משווק ומביא אותו לבית הלקוח, נטמעות בתוך המזון והופכות להיות חלק בלתי נפרד ממנו וקובעות גם את איכותו. וכמו שאמא מביעה את אהבתה לילדיה דרך האוכל, כך אני רוצה להאכיל את גופי ואת יקיריי באוכל שנושם את הערכים שאני מאמינה בהם ורוצה עוד מהם בחיי.
אלו המילים שכתבתי להאורגני אחרי כחצי שנה של עבודה משותפת: "אני רוצה לשתף אתכם שאני מקבלת המון פידבקים מעולים ומרגשים מלקוחות וחברים שאני ממליצה להם עליכם. הם מתלהבים מאיכות התוצרת ומההרגלים שמשתנים, לדוגמא: "עכשיו יש בבית פירות וירקות בשפע אז אני חייבת לאכול אותם". "בחיים שלי לא אכלתי ככה פירות וירקות ובטח לא בכמויות כמו שאני אוכלת עכשיו". הם שולחים לי בהתרגשות רבה תמונות של הארגזים שמגיעים אליהם הביתה ושל השייקים המדהימים שהם מכינים מהם. ובמיוחד הם מעטירים שבחים על השרות והמענה הטלפוני שהם מקבלים. "אדיב, נעים ומסביר פנים". ואם יש בעיה כלשהי הם מקבלים הסבר עם המון סבלנות וחיוך וכשיש צורך הם מקבלים גם זיכוי. אז אני רוצה לומר לכם בשמי ובשמם המון המון תודה!!! תענוג לעבוד אתכם בשיתוף פעולה ויש תהודה חוזרת מופלאה ♥
יצירת קשר עם האורגני
אני אוהבת לשתף ולהמליץ מכל הלב על אנשים, שירותים ומוצרים שמשפרים ומשדרגים לי ולאנשים שמסביבי את איכות החיים, מתוך רצון להגדיל ולהרחיב את מעגלי השפע, הטוּב והבריאות בארצנו – כן ירבו!
אשמח לקבל פרטים
בשמחה עינת מוזמנת ליצור איתי קשר 0546324422 יול