מרכיבים:
3 כוסות כוסמת ירוקה (לא חומה!).
כוס מים.
מעט שמן קוקוס בכבישה קרה
1/2 כפית מלח
תוספת שאוהבים: אגוזים, צימוקים, זרעים, זיתים, פפריקה, זעתר, סומק ועוד.
אופן ההכנה:
משרים את הכוסמת במים למשך שעתיים עד לילה שלם.
שוטפים היטב ומסננים.
מומלץ להשאיר לעוד יום במסננת להנבטה ומדי פעם לשטוף במים (לא הכרחי).
שוטפים את הכוסמת ושמים במעבד מזון, מוסיפים כוס מים, מפעילים עד לקבלת מרקם של שמנת.
בכלי זכוכית שמים את התערובת ונותנים לה לנוח במשך כמה שעות.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
מערבבים פנימה לתערובת הכוסמת מעט מלח וכל תוספת שרוצים
משמנים תבנית זכוכית במעט שמן קוקוס ומוזגים לתוכה את התערובת.
אופים למשך 45-50 דקות.
מניחים ללחם להתקרר ו… הוא מוכן!
ממש טעים בטוסט.
בתיאבון 🙂