רכיבים לכ- 15 יח' אוזני המן:
מעבד-מזון
קערת זכוכית
כף מעץ
לבצק:
8 כפות קמח קוקוס אורגני
14 תמרים מג'הול אורגניים מגולענים
מעט מים (כ- 1 כפית)
למלית שוקולד:
1/2 אבוקדו אורגני
5 תמרים אורגניים מגולענים
1 כף אבקת חרובים אורגנית
מעט מים (כ- 1 כפית)
אופן ההכנה:
בצק:
מניחים במעבד המזון את קמח הקוקוס, התמרים וכפית מים וטוחנים עד לקבלת בצק.
מוציאים את הבצק, מעבירים לקערה ומכניסים למקרר עד לסיום הכנת המלית.
מלית:
טוחנים במעבד-מזון את האבוקדו עם התמרים ואבקת החרובים עד קבלת מרקם של קרם חלק.
אם המרקם סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים (מעט ובזהירות כדי שלא יהיה נוזלי מדי).
אוזני המן:
מחלקים את הבצק לכדורים שווים ובאמצעות הידיים משטחים כל אחד לעיגול בקוטר של כ- 7 ס"מ.
(מכיוון שהבצק עדין מאוד מומלץ לשטח עם הידיים ולא על גבי משטח עם מערוך).
במרכז כל עיגול מניחים כחצי כפית מלית (או כמה שאוהבים),
מקפלים את הבצק מעל המילוי לשלושה קיפולים ליצירת אוזן המן ומהדקים.
אפשר לפזר מעל אוזני ההמן מעט קמח קוקוס לקישוט.
שומרים בקופסית אטומה במקרר או במקפיא, יש להוציא כ- 5 דקות לפני ההגשה.
חג פורים שמח 🙂