חלב שקדים או קשיו
מצרכים:
1 כוס שקדים שהושרו במים 8 – 12 שעות
3 – 2 כוסות מים מסוננים
2 תמרים מזן מג'הול אורגני
1/2 כפית תמצית וניל טהור (אפשרות)
כלים:
שקית בד גבינה
בלנדר (עדיפות לבלנדר ואקום) / בלנדר מוט
קערת זכוכית
אופן ההכנה:
משרים את השקדים 8 – 12 שעות או למשך הלילה.
שופכים את המים ומקלפים את הקליפה.
שמים בתוך בלנדר את השקדים הקלופים ו- 2 כוסות מים.
טוחנים בבלנדר כדקה.
מוסיפים את כוס המים השלישית וממשיכים לערבל.
שופכים את הבלילה לשקית הבד מעל קערה,
סוחטים היטב את כל הנוזל החלבי אל תוך הכלי, עד שנשארת בשקית רק מחית השקדים.
- באותו האופן אפשר גם לעשות חלב קשיו
מכאן יש שלוש אפשרויות לפי הטעם המועדף:
- לשתות בתענוג, אפשר גם להקציף כמו חלב רגיל – יוצא ממש מעולה!
- לשים קוביית שוקולד חרובים בספל, לחמם את החלב ולשפוך לספל עם קוביית השוקולד.
- חלב בטעם וניל: להחזיר את חלב השקדים אל הבלנדר להוסיף את התמרים ומעט תמצית וניל ולבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
- שוקו: להחזיר את חלב השקדים אל הבלנדר להוסיף אליו את התמרים ואבקת חרובים אורגנית בהירה ולבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
את חלב השקדים יש לאחסן בתוך כלי סגור במקרר עד שלושה ימים.
גבינת פרמזן
מעבירים את מחית השקדים משקית הבד לקערה והרי לכם גבינת פרמזן – כמה פשוט ככה טעים!
להוסיף לסלטים, ספגטי ברוטב עגבניות, פיצות וכדומה.
אופציה נוספת היא לגרד אגוז ברזיל או מקדמיה מעל המנה הנבחרת.
לשמור בכלי סגור במקרר.
בתאבון!!!
יול זיגלבאום מפתחת שיטת "תדר החיים", בעלת ניסיון של מעל 20 שנה בליווי לאורח חיים בריא ומיטיב וגמילה ממחלות. מלמדת כיצד לשנות דפוסי חשיבה מעכבים, כיצד לשחרר כאבים, חסמים, מתחים ולחצים מהגוף ועוזרת לעלות על מסלול של שמחה, שפע, בריאות ושגשוג.
יול מלאכת ריפוי, תהליכי ריפוי הכוונה ואימון רב מימדי, דרך מפגשים אישיים, סדנאות, דאודורנטבעי+ בהתאמה אישית.
אשמח לענות על כל שאלה בטלפון: 054-632-4422 ובמייל: Yol@Yolway.co.il